این مطلب از گروه وب گردی تهیه شده و فقط جنبه سرگرمی دارد
از حذف سارا و نیکا تا سانسور و حذف چهار قسمت و پایان ناگهانی سریال پایتخت 7 ! / همه حیرت کردند !
قسمت آخر فصل هفتم سریال «پایتخت» با حذف ۴ قسمت امشب به پایان میرسد.

مهسا بهادری: از ۳۱ خرداد امسال بود که هومن حاجیعبداللهی، بازیگر نقش رحمت در حساب کاربریاش در توییتر تصویری از شیرینی رنگینک به شکل عبارت « سریال پایتخت 7 » منتشر کرد و نوشت: «شروع «پایتخت ۷» به شیرینی رنگینکیه که بچههای پشت صحنه درست کردن.» این جمله اگرچه نمیتوانست شاهدی کامل برای کلید خوردن سریال باشد اما از سوی عدهای به این معنا تعبیر شد؛ ضمن اینکه همه را مطمئن میکرد که تلویزیون برای ساخت دنباله «پایتخت» سرانجام با گروه سازنده به توافق رسیده است.
پس از گمانهزنیهای متعدد و انتشار اخبار ضد و نقیض درباره ساخت فصل جدید سریال تلویزیونی «پایتخت»، ششم مرداد، محسن تنابنده با انتشار ویدئویی اعلام کرد که در مسیر لوکیشن ضبط سریال «پایتخت ۷» است و با انتشار این ویدئو از شروع تصویربرداری این مجموعه تلویزیونی خبر داد و در نهایت هم اعلام شد که فصل هفتم این سریال در چهارم فروردین روی آنتن تلویزیون میرود و حالا ۲۷ فروردین فصل هفتم سریال «پایتخت» به پایان میرسد، سریالی که از ابتدا گفته شده بود قرار است ۲۶ قسمت باشد حالا در تغییراتی به ۲۲ قسمت به پایان رسیده و مخاطبان در بهت این ماجرا فرو رفتند که پایان بندی سریال به چه شکل خواهد بود. سریالی که از ابتدا تا انتهای آن اتفاق نقش تبلیغات و اسپانسر بسیار پررنگتر متن اصلی بود، هرچند که این اثر پس از سالها مورد اقبال مخاطبان قرار گرفت و نشان داد اگر تلویزیون اثر خوب تولید کند مخاطب همچنان پای این جعبه جادویی مینشیند.
بحث اسپانسر و تبلیغات در این فصل از سریال «پایتخت» بسیار پر رنگ بود و حواشی آن هم از جایی شروع شدد که تعدادی از منابع اعلام کردند دستمزد محسن تنابنده برای فصل هفتم ۳۰ میلیارد تومان است و این رقم در حالی پرداخت شده که تلویزیون ضد سلبریتی در سال ۱۴۰۰ حاضر به پرداخت دستمزد ۸ میلیارد تومانی به تنابنده نبود.
البته صبح چهارشنبه ۲۷ فروردین بود که پیمان جبلی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: «بودجه ساخت سریال پایتخت در کمیته برآوردی که معمولا در سیما فیلم برای تهیه سریالها تشکیل میشود و متناسب با اجزای هر سریال همچون دکور، بازیگران و مواردی دیگر است، تصویب و پرداخت میشود که از میزان آن اطلاع دقیق ندارم. تلاش کردیم از فرصت همزمانی ماه رمضان با تعطیلات سال جدید به خوبی استفاده کنیم و ارزیابی از مخاطبان نیز نشان میدهد نتیجه در مجموع رضایتبخش بوده است.»
جبلی تأکید کرد: «عزم صداوسیما این است برای ساخت آثار جذاب، فاخر و مخاطبپسند، از هنرمندانی که علاقه به استفاده از ظرفیت صداوسیما داشته باشند، بهرهبرداری کند. سریال پایتخت نشان داد صداوسیما این ظرفیت را دارد که مخاطبان را از اقصی نقاط کشور پای تلویزیون بنشاند.»
شروع فصل هفتم اما با حواشی دیگری نیز همراه بود و از اصلیترین این موارد حذف سارا و نیکا فرقانی و جایگزین کردن آن با دو بازیگر دیگر به نامهای سنا و سونیا حسینی بود. به جز این دو بازیگر بازیگر نقش بهروز هم از این سریال حذف شد، ابوالفضل رجبی که در فصل ششم نقش بهروز را ایفا میکرد در این فصل حضور نداشت و در ویژه برنامه نوروزی که با اجرای مصطفی امامی روی آنتن تلویزیون رفت، ابوالفضل رجبی بازیگر نقش بهروز توضیح داد:«در پایتخت نیستم اما آرامش قلب و روحم کنار دوستانم هست، سوالی از شما دارم شما یک همکاری که لیاقتش را دارد به پول میفروشید؟ نمیفروشید. اگر این اتفاق رخ دهد بی احترامی به مخاطبان است، چون مردم با او ارتباط برقرار کردند ختی اگر دیکاپریو هم جای بهروز بازی کند، شما نباید نقش را به پول بفروشید. اینکه شما همکارت را با بی احترامی تمام به بیرون پرت کنی منصفانه نیست.»
جدال لفظی میان دو نسل
در همین میان به قسمت نوزدهم سریال که میرسیم، مخاطبان یکی از پرحاشیهترین سکانسها را تجربه کردند جدال سنگین کلامی میان بهتاش و نقی که اتفاقا بسیار هم بحث برانگیز بود.
از یکسو، «بهتاش» نماد نسلی است که در میان رویاهای فروپاشیده و احساس فریبخوردگی، خود را تنها و بیپشتوانه میبیند؛ نسلی که زیر بار وعدههای محققنشده و فشار موفقیت، مدام با این سوال درگیر است که «مشکل از من بود یا از همه؟». از سوی دیگر، «نقی» نمایندهی نسل قدیمیتری است که خودش را قربانی فداکاریها میداند، اما هرگز یاد نگرفته به شکستهایش اعتراف کند و فقط با زبان قربانی شریف، سعی دارد خودش را توجیه کند.
این سکانس، بازتابی از بحران هویت، شکافهای عاطفی و سوءتفاهمهای نسلهاست. و فراتر از آن، نمایندهی خانوادههایی است که سالهاست در سکوت، از گفتوگوی واقعی دور ماندهاند.
گاهی یک گفتوگوی ساده خانوادگی، تبدیل به آینهای میشود که شکافهای نسلی، ناامیدیهای انباشته، و زخمهای عمیق روابط را در خود منعکس میکند. در همان قسمت از سریال شاهد برخوردی احساسی و در عین حال تفکربرانگیز میان دو نسل بودیم؛ برخوردی که نه بر سر اختلاف سلیقه، بلکه ریشه در سالها سکوت، کتمان و سوءبرداشت داشت.
یکی از شخصیتها، جوانی است که خود را قربانی وعدههایی میبیند که هیچگاه محقق نشدهاند؛ نسلی که میان آرزوهای فروپاشیده و فشار موفقیت، به دنبال معنای واقعی «بودن» است. در مقابل، چهرهای پدرگونه قرار دارد که همهچیز را فدا کرده، اما هرگز فرصتی برای ابراز خستگی یا پذیرش نرسیدن نداشته است.
این صحنه، شاید برای برخی تنها یک درگیری عاطفی بود، اما در واقع توانست گفتوگویی خاموش را در خانههای بسیاری فعال کند؛ گفتوگویی درباره نقشها، توقعات و رنجهایی که معمولاً به زبان نمیآیند.
خرس واقعی میان انسانها
در قسمت بیستم سریال نیز اتفاق دیگری رخ داد، در واقع جنجال این سکانس با استوری محسن تنابنده آغاز شد که نوشت این قسمت از سریال مثبت ۱۴ است.»یک خرس واقعی به داخل کمپر میآید.
پیمان قانع، طراح صحنه «پایتخت۷» اینگونه پاسخ داد: «همانگونه که اشاره کردم دو قسمت پشت صحنه تمام قسمتهای پایتخت ساخته شده و پس از پایان قسمتهای سریال، روی آنتن خواهند رفت. مخاطبان خواهند دید هیچچیز در «پایتخت» آماده نبوده؛ از اتوبوس (کمپر) تا پراید پرنده و حتی خرس!
اما ماجرای خرس به یک پروسه چندین جلسه برمیگردد که اصرار زیاد محسن تنابنده که از روز اولِ فیلمبرداری تمام تمرکزش روی حمله خرس بود. برای او جذابیت، دقت و پویا بودن و واقعی درآمدنِ این صحنه از هرچیزی مهمتر بود. به همین خاطر چندین بار با آقای مقدم، گروه تولید و عوامل دیگرمان جلسه داشتیم و شکلهای مختلف آن را بررسی کردیم.
تقریباً بهترین حمله خرس در فیلم از گور برخاسته یا (The Revenant) که دیکاپریو آن را بازی کرده به نمایش درآمده است. در تحقیقها و بررسیهایی که از این فیلم داشتیم این نکته درآمد که از ترکیب خرس زنده، ویژوآل و تنپوش در این اثر آمریکایی استفاده شده است. ما خرس را به شکل طبیعی و واقعی در اصفهان فیلمبرداری کردیم. خرس جسته بزرگتری داشت و کامل ساخت و ساز کردیم و خرس در آن محیط مورد تصویربرداری قرار گرفت که به تعبیری عوامل کار هم در امنیت کارشان را انجام دهند.
سریالی که مصرف اینترنت را کنترل کرد
اتفاق دیگری که فصل هفتم برای چندمین بار تجربه کرد، کاهش میزان مصرف اینترنت توسط کاربران بود. بهزاد اکبری- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی(ایکس)، تصویری از نمودار مصرف اینترنت کشور منتشر کرد که تأثیر پخش سریال «پایتخت ۷» بر مصرف اینترنت کشور را نشان میدهد.
براساس این نمودار مصرف اینترنت در زمان پخش این سریال با کاهش چشمگیری مواجه میشود. معاون وزیر ارتباطات نام این اتفاق را تأثیر نقی معمولی بر مصرف اینترنت کشور گذاشته است.
همچنین این نمودار نشان میدهد هنگام پخش پیامهای بازرگانی طولانی میانه سریال، مصرف اینترنت دوباره افزایش مییابد. این تجربه فصل ششم هم رخ داده بود.
-
جواد عزتی : در خونه اجاره ای در دهِ ونک زندگی میکنم! / ماهانه150 تومن کرایه خانه می دهم!
ارسال نظر